PwC: Epoca oamenilor de HR care nu inteleg cifrele se apropie de sfarsit

 In Articles, Business, Interviews, Psychology

Directorul de resurse umane al marilor companii trebuie sa isi castige locul in board-ul companiilor si astfel sa treaca de la statutul de narator al unor povesti frumoase, la cel al unui strateg inarmat cu fapte si cifre, a spus Lavinia Tanculescu, managerul de consultanta in resurse umane al companiei PricewaterhouseCoopers.

„Epoca oamenilor de HR care nu inteleg cifrele se apropie de sfarsit”, a declarat Tanculescu, in cadrul unei prezentari al celui mai recent studiu legat de rentabilitatea angajatilor al companiei.

„Instrumentele de acest tip trebuie sa faca parte din artileria oricarui om de resurse umane alaturi de Codul Muncii si alte instrumente similare”, a adaugat aceasta.

Oficialii PwC au explicat ca in ultima perioada, directorii companiilor au acordat mai putina atentie resurselor umane, iar aceasta atitudine va avea un efect advers puternic dupa incheierea crizei.

Oficialii PwC spun ca atitudinea companiilor din 2009 fata de reducerea cheltuielilor, cu precadere din zona de resurse umane, va duce la aparitia a doua fenomene majore in momentul revenirii economice.

In primul rand, organizatiile se vor lovi de o fluctuatie majora de personal, asa ca firmele ar trebui in aceasta perioada sa investeasca in programele de retentie de personal, programe care oricum isi arata roadele intr-un orizont de 1-2 ani.

Al doilea fenomen major cu care se vor confrunta firmele este nevoia crescuta de inovatie. In opinia oficialilor PwC, firmele au nevoie sa isi remodeleze afacerea, sa creeze noi posturi si sa isi actualizeze setul de competente disponibil, pentru a raspunde caracteriticilor pietei post-criza.

Sursa: [dailybusiness.ro]

Sursa foto:[i-scoop.eu]

Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search